nieuws

Deze nieuwe bussen rijden vanaf 2020 in het Overijsselse openbaar vervoer

De nieuwe huisstijl van de bussen die vanaf 2020 in in het regionale vervoer rijden
De nieuwe huisstijl van de bussen die vanaf 2020 in in het regionale vervoer rijden © RTV Oost
Vanaf december 2020 moeten ze in het regionale openbaar vervoer van Overijssel rijden: de paars-blauw-groene bussen. De voertuigen hebben geheel nieuwe stijl en zullen ook in Flevoland en Gelderland gaan rijden. De provincies gaan namelijk samenwerken, ook op het gebied van treinverkeer.
De bussen zijn volgens de provincies duurzamer dan de huidige varianten. "Met het merk en de huisstijl 'RRReis' in een paars-blauw-groene stijl presenteren wij het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel als één samenhangend netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer", zegt gedeputeerde Bert Boerman.

Merk en stijl

Het merk en de huisstijl 'RRReis' worden geleidelijk in de drie provincies ingevoerd. Inwoners hebben de gekozen kleuren en naam vooraf beoordeeld. Deze merknaam en stijl zijn van de drie provincies. Zo kunnen Overijssel, Flevoland en Gelderland de naam blijven gebruiken, ook als met een andere vervoerder in zee wordt gegaan.

Aanbesteding

De colleges van Gedeputeerde Staten van de provincies werken samen in de aanbesteding van het bus- en treinvervoer. Op dit moment zijn er zeven verschillende gebieden voor het openbaar vervoer in Oost-Nederland. Dit worden er drie. Begin september 2019 wordt bekend welk vervoerbedrijf de komende tien jaar in het gebied IJssel-Vecht gaat rijden.
De regionale treinen krijgen vanaf december 2021 ook geleidelijk de nieuwe kleuren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.