ouderenzorg

Verbouwd verpleeghuis St. Jurriën in Deventer opent haar deuren voor belangstellenden

Verpleeghuis St. Jurriën in Deventer zet vanmiddag, na een grondige verbouwing, de deuren open. Gisteren opende burgemeester Ron König het nieuwe complex, vandaag is de open dag.
De nieuwe zorgappartementen worden gekenmerkt door veel open ruimtes en veel glas. In plaats van tweepersoonskamers zijn er nu eenpersoonskamers gerealiseerd. Het pand dateert uit 1950, maar daar is van binnen niets meer van te herkennen.

Dertiende eeuw

De nieuwe stijl en innovatieve ontwikkelingen in de zorg zijn misschien ook wel de reden dat het verpleeghuis al zolang bestaat. De geschiedenis van St. Jurriën gaat terug tot in de dertiende eeuw. Toen was het nog een plaats voor melaatsen. In de negentiende eeuw richtte St. Jurriën zich op ouderenzorg.
In 2010 dreigde het verzorgingstehuis haar functie te verliezen. De bewoners verhuisden naar de nieuwe zorglocatie in de wijk Spikvoorde. Het pand St. Jurriën werd onderdeel van grootse nieuwbouwplannen en zou volledig worden gesloopt.

Verkocht

Door nieuwe plannen van de regering werd de nieuwbouw financieel niet meer haalbaar. Daarna werd het pand verkocht aan City Apartments die in een leegstaande vleugel nieuwe (zorg)appartementen gerealiseerd heeft. Zorggroep Solis huurt de appartementen nu terug.
De open dag is vanmiddag van 13.00 tot 19.00 uur aan de P.C. Hooftlaan 97 in Deventer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.