nieuws

Wie komen er namens FvD in de Staten? “Ik heb ze nog niet gezien”

Wie komt er namens FvD in de Staten? “Ik heb ze nog niet gezien”
Wie komt er namens FvD in de Staten? “Ik heb ze nog niet gezien” © ANP
Ook in Overijssel lijkt Forum voor Democratie de grote winnaar te worden. Maar wat betekent dit voor de Provinciale Staten in Overijssel? De campagne van de partij is amper op onze provincie gericht, bovendien rijst de vraag of er genoeg kandidaten op de kieslijst staan.
"Ik heb de mensen achter FvD nog niet gezien, dus het wordt een verrassing wie er komen", reageert Manouska Molema van GroenLinks Overijssel. "Ik ben benieuwd hoe het er straks in Overijssel uit gaat zien."
Manouska Molema (GroenLinks) over de voorlopige uitslag
De reactie van Molema lijkt op de reacties die eerder vanavond klonken, tijdens de eerste exitpolls. Veel partijen weten niet precies wat FvD wil op provinciaal niveau. Ook gedeputeerde Eddy van Hijum kent de kandidaten niet: "Ik heb de lijsttrekker nog niet mogen ontmoeten."
Gedeputeerde Eddy van Hijum over de voorlopige uitslag
De lijst van FvD telt tien leden, waarvan er zeven in Overijssel wonen. En dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen; wie een zetel in de Staten wil bezetten, moet in de provincie wonen.
Áls FvD meer dan zeven zetels in de Staten binnensleept, moeten de overige kandidaten vóór aanstaande maandag ingeschreven staan bij een Overijsselse gemeente. Lukt dit niet, dan gaan die zetels naar andere partijen. De partij mag in de tussentijd geen nieuwe kandidaten toevoegen. 
Commissaris van de Koning Andries Heidema over de 'spookkandidaten' van FvD:
CvdK Heidema over de kandidatenlijst van FvD
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.