PS2019

Forum voor Democratie grote winnaar in Almelo, Hengelo en Enschede

Forum voor Democratie de grootste in drie Twentse gemeenten
Forum voor Democratie de grootste in drie Twentse gemeenten © RTV Oost
In de drie grootste steden van Twente komt Forum voor Democratie als grote winnaar uit de bus. Twee keer feest voor de partij: ze is in zowel Almelo, Hengelo als Enschede de grootste partij en daarmee, als nieuwkomer, ook de sterkste stijger.
In Enschede sleepte Forum 16,5 procent van de stemmen binnen. De partij wordt gevolgd door VVD en GroenLinks. De VVD verliest minimaal ten opzichte van de vorige Provinciale Statenverkiezingen in Enschede: de vorige keer ging 12,5 procent van de stemmen daarnaartoe, dat is nu 0,2 procentpunt minder.
De stemmen op 50Plus zijn ten opzichte van de verkiezingen in 2015 gelijkgebleven. De SP is de grootste verliezer in Enschede; die partij moet het met ruim 7 procent van de Enschedese stemmen minder doen dan in 2015.

Hengelo

In Hengelo ging ruim 14 procent van de stemmen naar Forum voor Democratie. De partij wordt wel op de hielen gezeten door de VVD, met exact 14 procent van de stemmen. Het CDA verliest bijna 7 procent van de stemmen in Hengelo, maar staat nog steeds op plek 3 in die gemeente, met bijna 12 procent van de stemmen.

Almelo

In Almelo staat Forum voor Democratie bovenaan met ruim 16 procent van de stemmen. De VVD is ten opzichte van 2015 gestegen wat het aantal Almelose stemmen betreft: 13,6 procent van de stemmen mag de partij nu tot zich rekenen, dat is anderhalf procentpunt meer dan in 2015.
Evenals in de twee andere Twentse steden is de SP de grootste verliezer in Almelo. De partij verliest 6,6 procent van de stemmen en bevindt zich nu in de middenmoot, met ruim 7 procent van de stemmen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.