PVV-voorman Erik Veltmeijer baalt van 'overlopers' naar FvD

Het was geen leuke nacht voor de Overijsselse PVV-voorman Erik Veltmeijer. Na de verkiezingen van gisteren lijkt het erop dat zijn partij in de Staten twee zetels moet gaan inleveren.

Een deel van de stemmers lijkt te zijn overgestapt op nieuwkomer Forum voor Democratie. Een beetje wrang, zo erkent Veltmeijer, aangezien de partij nauwelijks campagne heeft gevoerd in en voor Overijssel. "Ik moest zelfs de krant erbij pakken om te weten wie de fractievoorzitter van die partij is, want ik kende Johan Almekinders niet."

Veltmeijer verbaast zich dan ook over het feit dat FvD in korte tijd zo groot is geworden. "Wij zijn zichtbaarder, hebben belangrijke zaken zoals de onbetaalbare klimaatplannen als eerste benoemd."

Marketingformule

De campagnevoering van FvD lijkt dan ook vooral op een goed geslaagde marketingformule, zo denkt Veltmeijer. "Zonder op te treden in debatten of in de media weten ze toch dit resultaat te bereiken. Dat is knap."

Maar, Veltmeijer bekijkt het van de zonnige kant: "Je moet een keer vaker opstaan dan je valt. En ik heb liever dat Forum de stemmen pakt dan dat ze naar een linkse partij gaan, want dan zijn we nog verder van huis."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PVV PS2019 verkiezingen Nieuws
Deel dit artikel: