Eddy van Hijum over Forum voor Democratie: als je vertrouwen krijgt, moet je het waarmaken

Hij werd al door veel mensen gefeliciteerd, want CDA bleef de grootste in Overijssel, maar ook de ochtend na de verkiezingen overheerst toch de teleurstelling. Twee zetels verlies. Lijsttrekker Eddy van Hijum kan ook na een nachtje slapen nog niet goed inschatten wat de gevolgen zijn van de politieke aardverschuiving in Overijssel, waar Forum voor Democratie vanuit het niets met zes zetels de Staten binnenkomt.

Van Hijum prijst zich gelukkig dat nog steeds veel Overijsselaars op zijn partij stemden. 

Van Hijum realiseert zich dat er in Overijssel een bijzondere situatie is ontstaan. Er is een grote winnaar, Forum van Democratie, maar niemand weet wie de personen achter die partij zijn. Vooral Thierry Baudet kwam veel in beeld tijdens de campagne. De Overijsselse lijsttrekker Johan Almekinders liet zich nauwelijks zien. Ook niet bij de grote debatten waar RTV Oost er twee van organiseerde. 

Als je aan Van Hijum vraagt hoe de lijsttrekker van Forum voor Democratie heet, kan hij nog wel een naam noemen, maar de rest van de kandidaten zijn nog veel onbekender dan de lijsttrekker van Forum voor Democratie. 

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: