maart dialectmaand

Kom de streektaal vieren op het eerste RTV Oost Dialectfestival!

De Heinoos geven een spetterend foyerconcert
De Heinoos geven een spetterend foyerconcert © Persfoto De Heinoos
In maart zet RTV Oost de streektaal in het zonnetje tijdens Maart Dialectmaand. Zondag 31 maart sluiten we de maand af met een spetterend Dialectfestival. Kom de streektaal met ons vieren en genieten van diverse muzikale optredens en cabaret.  Ook voor de kleine dialectfans is er van alles te doen. De deuren van de studio in Hengelo gaan om 13.00 uur los, iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Artiesten

Kom genieten van mooie liedjes van Bert Eeftink & Paul Schabbink, Höllenboer, Frank Droste en Edwin van Hoevelaak. Het wordt lachen geblazen met Jan Riesewijk en Tweeduuster, en als klap op de vuurpijl geven De Heinoos een fantastisch foyerconcert.

Meer dan dialectmuziek

Op ons dialectfestival is er natuurlijk ook aan de innerlijke mens gedacht. Bezoek de proeverij van Overijsselse streekgerechten met heerlijke kaas van De Heileuver uit Dalmsholte, gerookte producten van Rokerij Marle, ijs van ’t Loaboerke uit De Lutte en mosterd en delicatessen uit Heeten. Kleine dialectfans kunnen zich net als een echte tv-ster laten schminken, springen op het springkussen of leuke filmpjes kijken in onze dialectbioscoop. Ook is er een kleine informatiemarkt met kraampjes van tijdschrift Noaber en de theaterproductie Hannah van Hendrik. En natuurlijk kun je een kijkje achter de schermen nemen in de tv- en radiostudio’s, en op nieuwsredactie van RTV Oost.
Het Dialectfestival is zondag 31 maart in de studio’s van RTV Oost aan de Hazenweg 25 in Hengelo. Aanvang 13.00 uur, einde 17.00 uur. De toegang is gratis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.