crash

Politie: "Gecrashte inbrekers Oldenzaal moeten gewond zijn geraakt"

De politie zoekt nog altijd naar de inbrekers die afgelopen weekend met een gestolen auto uit de bocht vlogen aan de Eektestraat in Oldenzaal. Die moeten volgens de politie wel gewond zijn geraakt, want het was een flinke klap. 
De inbrekers zijn in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart aan de Narcissenstraat. Daar stelen ze onder meer een blauwe Volkswagen Caddy. Daarmee vliegen ze tussen half 1 en kwart voor 1 die nacht uit de bocht aan de Eektestraat. De auto wordt gelanceerd door een betonnen schrikblok, vliegt over een sloot en komt tegen een vlaggenmast bij een autodealer tot stilstand.

Eén persoon met lang haar

"Als mensen iemand kennen die vanaf zondag ineens onverklaarbare verwondingen heeft, dan willen wij dat graag weten", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff.  "Getuigen hebben twee personen weg zien rennen. Eén van hen had wat langer haar. We weten dat ze over de Hinmanweg zijn gerend. Waar ze daarna naartoe zijn gegaan weten we niet. Ook willen we graag weten of ze daar misschien een ander voertuig hadden klaarstaan." 
De zwaar beschadigde Volkswagen lag vol met gestolen spullen. "Die zijn gelukkig weer terug bij de rechtmatige eigenaar", zegt Westerhoff. "Het is overigens niet de eerste keer dat er wordt ingebroken aan de Narcissenstraat. Dat gebeurde een week hiervoor ook al. Daarvoor hebben wij twee personen aangehouden waarvan er één alweer op vrije voeten is gesteld. Wij hebben wel het vermoeden dat de inbrekers van afgelopen weekend uit de omgeving van Oldenzaal komen."

Tips?

Heb je de inbrekers gezien in de Narcissenstraat? Heb je de Volkswagen Caddy met hoge snelheid over de Eektestraat zien rijden? Laat het weten! Bel de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer) of gebruik het online tipformulier. Je mag de politie Oldenzaal ook een privébericht sturen op Facebook. Wil je niet dat de politie achter je gegevens komt? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.