Cultuur

Begin van de lente wordt afgetrapt met dienst voor ongelovigen

Begin van de lente wordt afgetrapt met dienst voor ongelovigen
Begin van de lente wordt afgetrapt met dienst voor ongelovigen © Concordia
Theatermaker Magda Nij Bijvank trapt het begin van de lente af met een vervolgreeks 'Dienst voor ongelovigen' in Enschede. Hierbij viert ze met vele gasten, een band en een koor elk nieuw jaargetijde.
De theaterzaal van Concordia in Enschede staat donderdagavond 21 maart in het teken van stilstaan bij grote en kleine levensthema’s. Dit keer is Sabine Uitslag, voormalig Tweede Kamerlid van het CDA te gast als preker. Gitarist en zangeres Edith Leerkes, vaste begeleider van Herman van Veen, verzorgt de voordrachten en verhalen. "Dat is echt fantastisch", vertelt theatermaker Nij Bijvank.

Dienst voor ongelovigen

De aankomende lente-editie is de achtste in de serie. "Voor het eerst is het altijd spannend, gaat het aanslaan? Het werd erg goed ontvangen door het publiek en ik vond het ook heel erg leuk, dus ik was erg blij", zegt Nij Bijvank.
Het concept van de dienst blijft hetzelfde, maar wordt wel steeds vernieuwd door andere sprekers en muzikanten. "We steken het niet telkens in een ander jasje, maar de inhoud van het jasje verandert steeds."

Toekomst

De lente-editie staat dus voor de deur, maar er wordt al nagedacht over de volgende editie. "Er staan zeker al plannen voor de volgende edities", besluit Nij Bijvank.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.