nieuws

Met de sloop van de markante voorgevel is "Takens" in Balkbrug nu écht geschiedenis

Dancing Takens was tientallen jaren een begrip in Balkbrug en wijde omgeving, en ook het pand met de luifeltjes was een blikvanger in het dorp. Tot vandaag: de slopers haalden het laatste stukje van het pand naar beneden om ruimte te maken voor woningbouw. En al is Takens al jaren failliet, het was toch een weemoedig momentje voor oud-medewerkers en -bezoekers.
Frank van Bree, bij de bezoekers bekend als Barman Frankie, stond bijna 25 jaar achter de bar in het piratencafé: van zijn 18e tot het faillissement in 2014. De sloop van het laatste restje Takens raakt hem flink: "Dit is heel erg. Het was het mooiste pand van Overijssel. De mooiste grootste discotheek is niet meer, het is over en uit".

Verantwoord slopen

Sloopbedrijf Van Reel is al een paar weken bezig met de sloop van Takens. "Het gaat stukje bij beetje, om alle bouwmaterialen zo goed mogelijk te scheiden voor hergebruik. Het grote pand dat in meerdere fases is gebouwd, is een mooie uitdagende klus. Maar wel met pijn in het hart."
Christiaan van Reel van het sloopbedrijf was zelf ook jarenlang vaste bezoeker: "Het voelt toch wel een beetje zonde om het nu zo af te breken. Zeker als je mensen spreekt uit de omgeving en je hoort alle verhalen. Ja, dat doet wel wat. Beetje schuldgevoel komt wel over je heen."

Woningbouw

Dancing-discotheek Takens stond midden in het dorp, geen geschikte plek voor een groot uitgaanscentrum. Ook was het pand sterk verouderd. Dus toen het bedrijf failliet ging in 2015, lag sloop voor de hand. De buurt is blij dat de overlast verdwijnt. Op de plek komen binnenkort woningen, waaraan ook grote behoefte is in Balkbrug.

Barman Frankie

Takens is niet meer, maar barman Frankie is er nog steeds. Alleen nu in een café in Dedemsvaart. Hij heeft nog wel een mooi souvenir op de kop getikt bij een allerlaatste rondje door het pand waar hij zoveel herinneringen aan heeft. "Ik vond nog een mooie, grote fles Bacardi. Die staat nu in mijn slaapkamer. Altijd met Takens, hé."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.