nieuws

Koeien boer Stevens in Holten mogen weer naar buiten

Feest vandaag bij de familie Stevens in Holten. Na een lang verblijf op stal mochten de negentig koeien vandaag weer naar buiten. Basisschool Dijkerhoek was uitgenodigd om te komen kijken.
"Ze hebben al een tijdje in de gaten dat ze naar buiten mogen", weet Dineke Stevens, die het bedrijf samen met haar man Geert runt. "Als je de laatste dagen langs de stal liep reageerden ze direct. Ze ruiken het gras en willen er naartoe."

'Tellen tot tien'

Voordat de staldeur open gaat geeft boer Geert tekst en uitleg aan de 95 kinderen en een groep begeleiders en ouders. "Dan tellen we nu samen tot tien en dan gaat de deur open."
Boer Geert Stevens spreekt de kinderen van basisschool Dijkerhoek toe
Boer Geert Stevens spreekt de kinderen van basisschool Dijkerhoek toe © RTV Oost / Wouter de Wilde
Iedereen telt enthousiast mee en vervolgens rennen de koeien de naastgelegen wei in. De bekende bokkensprongen en korte sprintjes ontbreken ook deze keer natuurlijk niet. "Voor mij is toch elk jaar weer het echte begin van de lente", vertelt een man die met zijn kleinzoon het spektakel bekijkt.

Rust in de wei

Zo enthousiast als de koeien even daarvoor naar buiten renden, zo snel is ook de rust in de wei teruggekeerd. En nadat de kinderen nog een bekertje ranja hebben gekregen gaat het hele gezelschap weer terug naar school.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.