Go Ahead Eagles

Broedertwist: ene helft van Markelose tweeling is Eagles-fan, de andere voor FC Twente

De Markelose broers Aanstoot gaan vanmiddag gebroederlijk naar de Overijsselse voetbalderby Go Ahead Eagles tegen FC Twente, maar de onderlinge sfeer zal vanmiddag iets minder vriendelijk zijn. Bennie is 'een echte Eagles-man' en zijn tweelingbroer Eppie heeft FC Twente-bloed door zijn aderen stromen.
Tweelingbroers die fan van rivaliserende clubs zijn. Hoe is dat ooit zo gekomen? "Ik denk dat Bennie ergens linksaf is gegaan in plaats van rechtsaf. Richting Deventer", grapt Eppie, de oudere helft van de twee. Hij is een half uur ouder en ging wel 'rechtsaf'. "Ik denk dat ik inderdaad de verstandigste ben."

Iedereen voor FC Twente

Niet alleen zijn familie, maar heel zijn omgeving kijkt verbaasd naar Bennie. "Mijn ouders waren voor FC Twente, maar ik ben een echte Eagles-man. Een voetbalclub middenin een wijk. Dat is toch geweldig?"
De broers werken in horecazaak De Poppe. In de weekenden is het er druk en mede daardoor maakte Bennie de praktische keuze voor de Deventer club. "Op wedstrijddagen van Twente is het hier hartstikke druk, dan kan ik niet naar een wedstrijd. Dus ik dacht: ik maak de keuze en ga naar Go Ahead."

Degradatie

Door de degradatie van FC Twente vorig jaar was de broederliefde tussen Bennie en Eppie eventjes bekoeld. "We konden elkaar toen niet luchten of zien. De verschillen zijn op dat moment te groot. Maar dat is dan ook weer zo over", legt Twente-fan Eppie uit.

Voorspelling

Bennie: "Als we (Go Ahead Eagles, red.) er gelijk op knallen komt het goed. Dan winnen we." Ook Eppie is optimistisch en denkt dat 'zijn' club er met de drie punten vandoor gaat. "Ik voorspel een spannende wedstrijd, maar wel een 3-2 winst."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.