Solar Team

Expeditie Oost: Solar team Twente speelt open kaart

Het Solar Team Twente heeft gisteren haar nieuwe solar-auto onthuld, waarmee ze aankomende september de strijd aangaat met de rest van de wereld.
Elke twee jaar wordt er in Australië de World Solar Challenge gehouden. Voor veel Technische Universiteiten is dit de uitgelezen kans om te laten zien wat ze kunnen met zonne-energie. 

Delft was altijd beter

Het Solar Team Twente scoort elk jaar hoog bij dit evenement. Vorig jaar waren ze vijfde en het jaar daarvoor tweede. Altijd blijven ze achter het team van de Technische Universiteit Delft. Met deze solar-auto proberen ze daar nu verandering in te brengen. 
Aan de auto zitten veel nieuwe snufjes. Zo is de auto kleiner dan normaal en maken ze gebruik van een speciaal soort zonnepanelen. "We hebben gekozen voor zonnepanelen die ze ook in de ruimte gebruiken. Die zijn zo fijngevoelig dat ze heel veel licht kunnen opvangen",  vertelt Sybren van het Solar Team Twente. 
Open kaart 
Ook speelt het team nu open kaart met hun auto. "We willen laten zien wat mogelijk is met zonne-energie en dat kan alleen maar als je ook uitlegt hoe het werkt. Daarom hebben we ervoor gekozen om open kaart te spelen met onze nieuwe auto. Misschien kunnen andere teams er nog wat van leren."
Sybren heeft veel vertrouwen in de wedstrijd. "Als we de cijfers mogen geloven, dan winnen we', vertelt Sybren. "Maar je weet natuurlijk nooit wat de rest doet, misschien komen zij ook wel met iets nieuws."
In september gaat het team Twente naar Australië om de strijd met de rest van de wereld aan te gaan. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.