Deventer

Derbykoorts in Deventer? 'De haat tegen FC Twente is minder geworden'

De rivaliteit is er, maar de haat zoals fans van Go Ahead Eagles die in het verleden hadden tegen FC Twente is minder geworden. Die richt zich nu veel meer op PEC Zwolle.
Komende zondag staat Kowet tegen FC Twente op het programma in de Deventer Adelaarshorst. In en rondom het voetbalstadion leeft de derby al wel. "Mensen zijn er wel vol van", zegt Einte van Wenum, die al jaren met anderen de omgeving van het stadion onderhoudt. 

Rivaliteit

En ook Carel Roelvink, bewoner van de wijk Voorstad-Centrum vlakbij het stadion, geeft aan dat het leeft. "Je zult altijd de rivaliteit houden met clubs uit de omgeving. FC Twente, Heracles, PEC Zwolle en De Graafschap. Maar doordat we de laatste jaren minder tegen FC Twente hebben gespeeld, is de haat tegen die club minder geworden. Dat is nu meer op PEC gericht. Waar ik me bij FC Twente wel ontzettend aan erger is dat financieel alles mogelijk lijkt bij die club. Zij halen in de winter weer een spits bij AZ. Dat kan hier niet."
FC Twente komt als fiere koploper naar Deventer. Go Ahead volgt op maar liefst 12 punten afstand van de Enschedeërs op plek drie van de ranglijst in de Keukenkampioen Divisie. "Daarom is de spanning er helaas wel vanaf", zegt een vrijwilliger in het stadion." "Maar er zal wel een geweldige sfeer hangen", verwijst een ander naar het verwachte volle stadion zondag. "En we willen natuurlijk gewoon drie punten pakken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.