Treinverkrachter Zwolle in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel

De zogenoemde Zwolse treinverkrachter is in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel. De man dwong in 2015 een 12-jarig meisje uit Kampen in de trein vanuit Zwolle tot orale seks en betastte haar borsten. De man werd eerder door de rechtbank tot vijf jaar cel veroordeeld voor verkrachting.

De man had in mei 2015 met het meisje afgesproken op het station in Zwolle. Daar trok hij het slachtoffer een toilet van een trein in, waarna hij haar misbruikte. Ze wist uiteindelijk op station Nijmegen haar vader te bereiken, die haar ophaalde. 

Deels vrijgesproken

Volgens justitie zou de man het meisje ook hebben bedreigd met een mes, maar daarvoor is de man vrijgesproken door het gerechtshof. Ook zou hij haar volgens justitie vaginaal hebben verkracht, maar daarvoor is de man ook vrijgesproken.

De man heeft altijd ontkend dat hij het meisje heeft verkracht, wel erkende hij dat er orale seks was geweest. Maar dat wilde ze zelf, aldus de man.

Verder is de man veroordeeld voor het maken en in bezit hebben van kinderporno

In Spanje opgepakt

De rechtbank veroordeelde hem eerder tot vijf jaar cel, terwijl er twee jaar was geëist. De rechtbank gaf toen als reden dat hij vaak niet op zittingen kwam en het erop leek dat hij was gevlucht. Aan het einde van de zomer van 2018 werd hij opgepakt in Spanje en naar Nederland overgebracht. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle verkrachting trein Nieuws
Deel dit artikel: