Rebound World Zwolle

Trampolinehal Rebound World Zwolle heeft geen AKI-certificaat en moet tijdelijk dicht

Trampolinehal Rebound World Zwolle moet de deuren tijdelijk sluiten. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) besloten omdat de trampolines in de springhal geen speelgoedcertificaat van AKI hebben.
"In dergelijke hallen moeten de toestellen goedgekeurd zijn als speeltoestel. Dat moet AKI doen. Maar dat certificaat heeft Rebound World Zwolle niet", legt een NVWA-woordvoerder uit.
De hal is in 2016 al geopend, maar de toestellen hebben nog nooit een speelgoedkeuring gehad. "De trampolines zijn gekeurd door TÜV en zijn volgens Amerikaanse normen. Dat wij een speelgoedcertificaat moeten hebben, is nieuw voor ons", legt Wim Plaggenburg van Rebound World uit.

Geen regels veranderd

"De regels voor de trampolinehallen zijn in ieder geval nooit veranderd", vertelt de NVWA-zegsman. "Toestellen in gymzalen hoeven geen speelgoedkeuring. Trampolines in speelhallen, zoals Rebound Zwolle, moeten die keuring wel."
"Wij wisten niet van die regelgeving", benadrukt Plaggenburg. "Maar met onze toestellen is niets mis. Het hele park is ingericht op veiligheid."

Na keuring open

Pas als keuringsinstituten de trampolines hebben gekeurd, mogen de deuren van de hal weer open voor publiek. "Dat kan snel. Ik verwacht dat we op redelijk korte termijn weer open zijn", besluit Plaggenburg.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.