Amira (17) uit Hardenberg wil duurzaam op schoolexcursie en weigert vliegreis

Toen Amira Perfors (17) hoorde dat ze op excursie naar Rome zou gaan, zag ze het al helemaal voor zich: in de stralende voorjaarszon écht Italiaans ijs eten op de Piazza Navona. Maar toen bleek dat ze met het vliegtuig gingen, verdween haar blijdschap als sneeuw voor de zon. Amira wil namelijk milieubewust leven en daar past vliegen niet bij. En dus gaat ze met de elektrische auto naar Italië.

Amira maakt zich druk om het klimaat en eet al jaren geen vlees. "Ik ben zelf dan ook tegen vliegen en wil op een duurzamere manier naar Rome."

De VWO-leerlinge gaf haar wens aan bij het Vechtdal College. "Ze vonden het raar, want ze hadden nog nooit een leerling gehad die niet in het vliegtuig wilde in verband met het klimaat. Mijn ouders moesten zelfs op gesprek komen."

Amira vervolgt: "Ze zeiden dat als ik niet mee wil in het vliegtuig er wel iemand anders op mijn stoel zou gaan zitten. Ik heb voet bij stuk gehouden en heb alsnog toestemming gekregen om op een alternatieve manier naar Rome te gaan."

Oproep

Zo gezegd, zo gedaan. Amira deed een oproep voor een elektrische auto. Een Nissan-dealer uit Hengelo hielp haar uit de brand. "Ik hoop met deze actie anderen na te laten denken over het klimaat en te laten zien dat het mogelijk is om op een klimaatbewuste manier te reizen."

Er zijn nog twee plekken over in de auto, dus er kunnen nog wat klasgenootjes mee. "Maar hopelijk besluit school volgend jaar met de trein te gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal Hardenberg klimaatbewust auto Rome Nieuws
Deel dit artikel: