Deventer

Weer tik gemeente Deventer in conflict met muziekwinkel Meibergen

Bedrijfspand met appartementen van Meibergen
Bedrijfspand met appartementen van Meibergen © RTV Oost / Bart Kieft
De gemeente Deventer heeft vandaag weer een slag verloren in het geschil met muziekhandel Meibergen. De Raad van State verwierp een nieuwe poging van de gemeente om Meibergen in dit geschil buitenspel te zetten. Het draait allemaal om illegale bewoning op bedrijventerrein Bergweide.
De Raad besliste in oktober ook al dat de gemeente de muziekhandelaar onterecht buitenspel heeft gezet.

Aantasting

Meibergen heeft de gemeente gevraagd om illegale bewoning van enkele bedrijfswoningen aan de Kamperstraat aan te pakken. Maar volgens de gemeente heeft Meibergen geen belang bij die illegale bewoning.
De rechtbank Overijssel en de Raad van State beslisten anders en dwongen de gemeente om iets te doen aan de illegale bewoning. Ze oordeelden dat Meibergen en andere bedrijven op bedrijventerrein Bergweide worden aangetast in hun bedrijfsbelangen als er woningen dichtbij staan.

Geen reden

De gemeente wil zich daar niet bij neerleggen. Maar de Raad van State is daar nu klaar mee. De Raad ziet geen reden om terug te komen op zijn oordeel in oktober.
Intussen heeft de gemeente voor de zekerheid het verzoek van Meibergen om maatregelen alsnog in behandeling genomen en weer afgewezen. Dat besluit komt binnenkort op tafel bij de Raad van State.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.