Noordoost-Twente

Leerlingen 'n Baoken Groot Agelo bakken ruim 150 pannenkoeken voor de senioren uit de buurtschap

Honderdvijftig pannenkoeken, die hebben leerlingen van 'n Boaken in Groot Agelo gebakken voor de plaatselijke senioren. Dit in het kader van Nationale Pannenkoekdag. De dertiende editie wordt in het buurtschap groots gevierd.
"Het is superleuk om te doen. We zijn al sinds elf uur aan het bakken en kunnen het bijna niet bijhouden", aldus de enthousiaste Jordy uit groep 8.

Chef-kok

Jordy is momenteel de chef-kok in de keuken. "Het gaat eigenlijk heel goed. Thuis doen we dit nooit, want mijn moeder Rosewita koopt altijd kant-en-klare pannenkoeken. Wellicht kan ik het binnenkort zelf proberen. Ik ben inmiddels ervaren, we bakken er vandaag zeker honderdvijftig", grapt Jordy.
De koks van 'n Baoken
De koks van 'n Baoken © Arjan Staal

Noaberschap

"Het is mooi om te zien hoe het gaat. We doen voor de tweede achtereenvolgende keer mee. Het past heel goed bij ons. De saamhorigheid, het noaberschap, alle activiteiten die wij organiseren vanuit school, worden gedragen door de gemeenschap. En ja, dan komen er dus heel veel opa's en oma's op een dag als deze, gezellig een pannenkoek eten", vertelt juf Marieke, die ondertussen een ietwat aangebrand exemplaar naar binnen werkt.

Opa op visite

"Leuk toch? Ik ben niet eenzaam maar voel me wel welkom hier. Mijn kleindochter Hanne en kleinzoons Teun en Dirk zitten hier allemaal op school en dan lijkt het me logisch dat ik hier even aanwaai", aldus Jan Tijink. Basisschool 'n Baoken is één van de 1.500 scholen die vandaag meedoet aan de Nationale Pannenkoekdag.
Team Expeditie Oost op visite
Team Expeditie Oost op visite © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.