Zwolle

Supporters PEC Zwolle drie minuten stil om slachtoffers aanslag Utrecht te herdenken

Supporters van PEC Zwolle staan volgende week zondag, tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen, drie minuten stil bij de aanslag in Utrecht. De supportersvereniging wil de eerste drie minuten van de wedstrijd daarvoor gebruiken: een minuut voor elk dodelijk slachtoffer.
Het initiatief wordt ondersteund door de supporters van FC Emmen, vertelt voorzitter Freddy Eikelboom van de supportersvereniging van PEC Zwolle. "Het zou mooi zijn als bij alle wedstrijden in de Eredivisie (volgend weekend) en in de Keuken Kampioen Divisie (dit weekend) stilgestaan wordt bij de gebeurtenissen in Utrecht."

Nederlands Elftal

Dat de KNVB gisteren rond de wedstrijd van het Nederlands Elftal en Wit-Rusland geen minuut stilte wilde houden, kwam de bond in aanloop naar de wedstrijd op veel kritiek te staan. Eén van de slachtoffers van de aanslag was jeugdtrainer - en lid van de KNVB - in Utrecht. 
Eerder vandaag maakte FC Utrecht al bekend rond de wedstrijd tegen Feyenoord, ook volgende week zondag, stil te staan bij de aanslag. Zo wordt onder meer een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd gehouden en wordt met rouwbanden gespeeld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.