Noordoost-Twente

File in De Lutte: Iedereen in de rij voor een Italiaans ijsje

Video: File bij de ijscotheek in De Lutte
Het gebeurt niet vaak maar vandaag was er een file in het centrum van De Lutte. Met zijn allen in de rij om een Italiaans ijsje te scoren bij de plaatselijke ijssalon. Het is lente in Overijssel.
"Ik vergelijk het altijd met het moment dat de koeien weer naar buiten gaan. Die dansen en springen dan regelrecht de weide in. Wanneer wij na de winter de deuren weer openen hebben we de eerste dagen altijd een ongekende rij voor de ijssalon", aldus eigenaresse Bernadette Jaarveld Grevink.
Een enthousiaste ijsjesmaker
Een enthousiaste ijsjesmaker © Arjan Staal

Uit de winterslaap

Afgelopen woensdag is de ijscotheek, na een winterstop van vijf maanden, weer open gegaan. "Een heerlijk moment, zeker wanneer het weer zo ontzettend meezit. Ik ben blij. Afgelopen winter hebben we verschillende ijsbeurzen in Italië bezocht en we zijn weer helemaal up-to-date", aldus Bernadette.
File in De Lutte
File in De Lutte © Esther Rikken

De basisschool op visite

Team Expeditie Oost is beslist niet de enige die tegen 14.00 uur een ijsje gaat halen. "Haha nee, zeker niet. Sterker nog, de basisschool heeft een heel plan geschreven voor deze week. De oudere kinderen mogen 's middags een paar minuten eerder de school verlaten zodat ze direct een ijsje kunnen halen én in hun enthousiasme niet de kleintjes omver lopen. Hilarisch toch?"

Een kleine eeuw

De ijssalon vierde vorig jaar een jubileum, toen bestonden ze 85 jaar. Een salon met Italiaanse roots, hoewel Bernadette geen Italiaans bloed heeft. "Nee, mijn ouders hebben het overgenomen en ik mag het voortzetten. Zonder Italiaanse roots, maar wel heerlijk Italiaans ijs." 
Als hete broodjes ...
Als hete broodjes ... © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.