Cultuur

Zeldzame fotocollectie Rolling Stones te zien in Zwolle

Zeldzame fotocollectie Rolling Stones geopend in Zwolle
Zeldzame fotocollectie Rolling Stones geopend in Zwolle © RTV Oost
Fans van The Rolling Stones kunnen hun hart ophalen in het Herman Brood museum in Zwolle. Daar is vanaf morgen een unieke fotocollectie te zien met nog nooit eerder vertoonde foto's.
De foto's van de band zijn gemaakt door fotograaf Harm Botman. Hij fotografeerde de Stones tijdens concerten in onder meer de RAI in Amsterdam (1970) en in Ahoy Rotterdam in 1973. De collectie van Harm telt zeventien foto's. Ook zijn er foto's te zien van Zwolse fotograaf Raymond van Olphen. Zijn negen kleurenfoto's van The Rolling Stones worden ook getoond.
"Ik vind het geweldig om mijn foto's hier zo groot te zien hangen", vertelt Van Olphen.
De liefde voor The Stones is er bij de fotograaf al van kleins af aan. "Ik ben groots Stones fan. Ik ben van kleins af aan al muzikant en heb ook veel Stones gespeeld. Dus dat ik ze op een bepaald moment voor de camera kon krijgen, was te gek natuurlijk", zegt Raymond. 

Favoriet

Van Olphen vindt wel een favoriet tussen zijn collectie. "Een foto waar ze allemaal op staan, dat zie je ook niet zo vaak voorbij komen. Ik wilde die foto graag maken en het is gelukkig gelukt". 
Naast de vaste Herman Brood collectie wordt er in het museum plaatsgemaakt voor zeldzame foto’s van de Rolling Stones. “De foto’s van The Rolling Stones zijn de eerste van de Rock ‘n Roll gerelateerde reeks. Na de Stones komen er foto’s van onder andere Queen en The Beatles. Dit Rock ‘n Roll thema past goed bij Het Herman Brood museum”, vertelt Ivo de Lange, eigenaar Herman Brood Museum.
Zeldzame fotocollectie Rolling Stones geopend in Zwolle
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.