Regio Enschede

Bowlingteam uit Enschede met luid applaus ontvangen op Schiphol

Ze zijn weer terug en hoe: met een luid applaus werden de deelnemers aan de Special Olympics vanmiddag op Schiphol onthaald. Voor de Overijsselaars van het bowlingteam was het een moment om nooit te vergeten.
Er waren 62 Nederlandse deelnemers op de Special Olympics, die dit jaar in Abu Dhabi gehouden werden. En hoewel ook hier de Olympische gedachte - meedoen is belangrijker dan winnen - centraal staat, haalden zij gezamenlijk toch meer dan vijftig medailles op.

Waar is het feestje?
Bij de aankomsthal zetten de fans nog maar eens een ‘Waar is dat feestje?’ in. Uiteindelijk gaat dan de deur open en komen de deelnemers naar buiten, ontvangen met luid gejuich en applaus.
Voor de Overijsselse deelnemers van het bowlingteam was het een bijzonder moment. "Wat een gave ontvangst, zoveel mensen had ik nooit verwacht", zegt Jesper Koops van het bowlingteam Enschede. Iets meer dan een maand geleden was hij nog ongelooflijk blij dat hij mee mocht doen aan de Special Olympics.
En dat viel niet tegen. Sterker nog, het was ongelooflijk: "Uiteindelijk was het meer dan wat ik er van verwacht had.En ondanks veertig graden koorts heb ik ook nog een zilveren medaille gewonnen bij de dubbels", vertelt hij met een stralende glimlach. Ook deelnemer Willem Rens straalt als nooit tevoren: "Deze medailles kunnen bij de bekerverzameling."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.