FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen raakt koppositie kwijt na nederlaag bij Ajax

Ajax Vrouwen - FC Twente Vrouwen
Ajax Vrouwen - FC Twente Vrouwen © Sportfoto-oost/Jacques Kattenburg
FC Twente Vrouwen is koploper af. Op bezoek in Amsterdam werd er met 2-0 verloren van Ajax. De vrouwen van PEC Zwolle hadden op hun beurt niets in te brengen tegen PSV (3-1), waardoor de Eindhovense equipe de nieuwe lijstaanvoerder is.
In een tamme eerste helft deelden Ajax en FC Twente wat speldenprikjes uit, maar groot gevaar werd er niet gesticht. Tot de slotminuut van de eerste helft, toen voormalig FC Twente-spits Ellen Jansen het Enschedese doel onder vuur nam. Nicky Evrard stond echter goed op haar post en voorkwam een achterstand. In de tweede helft slaagden de Amsterdammers er wél in om Evrard te passeren. Na ruim een uur voetbal tikte Vanity Lewerissa binnen vanuit een hoekschop: 1-0. Vijf minuten later verdubbelde Marjolijn van den Bighelaar de score en bepaalde zodoende de eindstand op 2-0.

PEC Zwolle Vrouwen kansloos onderuit

PEC Zwolle Vrouwen moest in Eindhoven al vroeg in de achtervolging. Al na vier minuten schoot Shanel Smid de bal in het verkeerde doel, waardoor de Zwolse dames 1-0 achter kwamen. Enkele minuten later kreeg Maxime Bennink de ultieme kans om wat terug te doen, maar zij liet dit buitenkansje onbenut. In de tweede helft nam PSV het heft definitief in handen en verzuimde het een monsterscore op het bord te zetten. Via Kayleigh van Dooren en Naomi Pattiwael liep de Eindhovense koploper alsnog uit naar een eenvoudige zege, al deed invalster Rebecca Doejaaren vlak voor tijd nog wat terug: 3-1.
Stand
Door de nederlaag tegen Ajax en de overwinning van PSV op bezoek bij PEC Zwolle, verliest FC Twente haar koppositie in de play-offs om de titel en zakt het naar plek drie. PEC Zwolle blijft de hekkensluiter.
Bekijk hier de statistieken van FC Twente Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.