Hoofdklasse: Excelsior'31 maakt titelstrijd weer spannend na puntenverlies Staphorst

De spanning in de Hoofdklasse B stijgt weer naar ongekende hoogte. Excelsior'31 zegevierde met 2-4 over Berkum en nadert door het puntenverlies van Staphorst bij Duno D (2-0), met nog een wedstrijd in het verschiet, de koploper tot op drie punten.

Excelsior'31 kende een daverende start op bezoek bij Berkum. Al na twee minuten openden de Rijssenaren de score via Cem Köse. Enkele ogenblikken later was het zelfs 0-2, toen Hakim Ezafzafi met een hard schot van afstand Berkum-goalie Dominic van Hoof verschalkte. Excelsior'31 haalde de voet vervolgens allesbehalve van het gaspedaal en maakte er nog voor de rust 0-3 en 0-4 van door treffers van Amanuel Isa en Hielke Penterman. Na de theepauze volgde een bloedeloze tweede helft, al werd deze wel opgeluisterd door twee doelpunten van de thuisploeg. Eerst was het Johnson Bacuna die het net wist te vinden, waarna Marc van der Meulen vlak voor het tijd de eindstand op 2-4 bepaalde.

Duur puntenverlies koploper Staphorst

Koploper Staphorst heeft dure punten gemorst in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij Duno D, de nummer tien van de competitie, ging de ploeg van trainer Dennis van Toor met 2-0 onderuit. Kevin Sissing en Christan Gandu produceerden de doelpunten namens de ploeg uit het Gelderse Doorwerth. In de slotfase werd topschutter Martijn Brakke nog van het veld gestuurd met een directe rode kaart. 

Nipte nederlaag SC Genemuiden

SC Genemuiden leed een nipte nederlaag tegen Flevo Boys. Het duel op Sportpark De Wetering eindigde in 1-2. SC Genemuiden kwam na een halfuur voetbal op achterstand door een doelpunt van Johan Tiems. Een kwartier na de rust verdubbelde Flevo Boys de marge via Aron Strengholt. SC Genemuiden deed nog wat terug via Kay Velda, maar baten mocht het niet. 

Genemuiden verloor van Flevo Boys (foto: Helmich Lubberts)


DETO onderuit in Drenthe

Degradatiekandidaat DETO is er niet in geslaagd subtopper ACV punten af te snoepen. In Assen werd er met 2-0 verloren. Beide doelpunten vielen pas na de rust. ACV scoorde via Gijs Jasper en Arjan Hagenauw tweemaal binnen drie minuten en hield de punten zodoende in eigen huis.

SVZW stevent af op degradatie
Hekkensluiter SVZW lijkt af te stevenen op degradatie. In Wierden werd er met 1-3 verloren van middenmoter AZSV. De bezoekers kwamen via Yordi Orriëns, Sjoerd te Boekhorst en Niek te Veluwe op een comfortabele 0-3 voorsprong en die marge bleek voldoende voor de drie punten, ondanks dat Yessin Maskoul nog wat terug deed namens SVZW. In extremis zorgde Te Veluwe met zijn tweede nog voor de 1-4.

SVZW verloor van AZSV (foto: Henk Steen)

Bekijk hier alle overige uitslagen, de stand en het programma in de Hoofdklasse B en via deze link de statistieken van de spelers van de Overijsselse hoofdklassers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: