Regio Enschede

'Verdacht pakketje is met opzet bij station Enschede achtergelaten'

De politie vermoedt dat het pakketje dat afgelopen donderdag in een trein bij station Enschede werd gevonden daar met opzet is neergelegd. Het pakketje wordt onderzocht op sporen.
Het verdachte pakketje werd in een trein naar Schiphol gevonden. Het station werd tijdelijk afgesloten. Om kwart voor zes kon de bommelding worden afgedaan als vals alarm. Het treinverkeer werd toen ook weer hervat. 
"We willen graag weten wie dat pakketje daar neer heeft gelegd en waarom, omdat we sterk het vermoeden hebben dat iemand het bewust in die trein heeft geplaatst", vertelt een woordvoerster van de politie. Er is nog geen dader in beeld. 
Wat het precies voor pakketje was, kan de politie niet zeggen omdat het onderzoek nog loopt. 

Maandag

Afgelopen maandag was het ook raak op station Enschede. Toen werd het station tijdelijk afgezet vanwege de vondst van een verdachte koffer. De treinen werden uit voorzorg stilgezet, maar na enkele minuten werd het treinverkeer weer hervat.  
Volgens de politiewoordvoerster is er waarschijnlijk geen verband tussen beide vondsten. "Het wordt wel onderzocht, maar op dit moment lijkt het er niet op. Maar op zo’n dag als maandag zien we dat mensen extra alert zijn vanwege de aanslag in Utrecht."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.