FC Twente

Derbykoorts stijgt in Deventer: "Het échte derbygevoel is er"

Het aftellen van de laatste minuten tot de Overijsselse derby tussen Go Ahead Eagles en FC Twente is begonnen. De stemming rond het Deventer stadion de Adelaarshorst is goed. "Ik heb er zin in. We moeten gewoon winnen", zegt een van hen.
De muziek staat hard en er wordt gelachen in de straten rond het stadion. "Het echte derbygevoel is er wel. Je ziet dat iedereen hier al vroeg aanwezig is en de sfeer is goed."

20 bier

Ondanks dat verslaggever Bart Kieft twintig bier omver loopt, blijft de stemming goed. "Ja, het is fantastisch. Deventer gaat winnen", roept een vrouw die de omver gelopen biervoorraad moest bewaken.
Tekst gaat verder onder de video
Verslaggever Bart Kieft bij de Adelaarshorst in Deventer
Ook de Eagles-directeur heeft zin in de wedstrijd die stijf is uitverkocht. "Gezonde wedstrijdspanning, maar anders dan anders. Het leeft bij de supporters en organisatie", zegt Jan Willem van Dop.
De wedstrijd begint om 14.30 uur en is live te volgen op Radio Oost. De Adelaarshorst is tot de laatste stoel uitverkocht. Supporters zonder kaartje zitten thuis voor de buis, ziet Bart Kieft. 
Go Ahead-supporters zonder kaartje kijken thuis
Twentefan verstopt zijn sjaaltje tussen de Eagles-fans
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.