Go Ahead Eagles

Titel lonkt voor FC Twente na derbyzege bij Go Ahead Eagles

FC Twente heeft een reuzenstap gezet richting de titel in de Keuken Kampioen Divisie. In een beladen derby wist de formatie van Marino Pusic Go Ahead Eagles te verslaan. Het werd 1-2 in De Adelaarshorst. 
Beide ploegen startten furieus in Deventer en het ging over en weer in de beginfase. De eerste grote kans was voor Twente, maar na een individuele actie schoot Friday naast. Ook Bijen was namens de bezoekers dichtbij toen hij na een afgeslagen hoekschop net over kopte. In de tegenstoot was de grootste kans voor Go Ahead Eagles, maar na goed voorbereidend werk van Navratil mikte Verheydt in kansrijke positie net naast het doel van Drommel.

Oosterwijk kopt Twente op voorsprong

Na een kwartier kwam de koploper uit Enschede op voorsprong. Aitor bracht de bal vanaf de linkerkant in de zestien en met een bekeken kopbal wist Oosterwijk voor de openingstreffer te zorgen, 0-1. Daarna was Oosterwijk wederom dichtbij, maar dit keer ging zijn kopbal net naast. Aan het einde van de eerste helft probeerden Van der Venne en Baas het van afstand, maar beide keren wist Drommel de gelijkmaker te voorkomen. 

Go Ahead op zoek naar gelijkmaker

Na rust kwamen de gastheren sterk uit de kleedkamer en dat leidde tot een behoorlijke kans voor Bakx, maar de middenvelder wist niet goed af te drukken. Go Ahead drong aan en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Waar mogelijkheden van Verheydt en Bosz nog onschadelijk gemaakt konden worden door Twente, was het twintig minuten voor tijd wel raak. Verheydt kopte op aangeven van de ingevallen Dekker de 1-1 binnen. 

Aitor schenkt FC Twente zege

Go Ahead Eagles had vrijwel de gehele tweede helft het betere van het spel, maar tien minuten voor het einde waren het toch de Enschedeërs die uit het niets weer op voorsprong kwamen. Na een uittrap van Drommel kon Aitor vanuit een moeilijke hoek schieten en dankzij een opzichtige fout van Verhulst rolde de bal in het net: 1-2. De ingevallen Zekhnini vergat vlak voor tijd Go Ahead de genadeklap te geven, waardoor de thuisploeg in leven bleef. Uiteindelijk bleef een slotoffensief uit en daardoor gingen de drie punten mee naar Enschede.

Go Ahead Eagles - FC Twente 1-2

0-1 Oosterwijk (16)
1-1 Verheydt (71)
1-2 Aitor (81)
Arbiter: Kooij
Geel: Van der Heyden, Van Moorsel, Bakx, Brama, Lelieveld, Verheydt
Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz (Bliek/85), Veldmate, Baas; Bakx, Van Moorsel, Van der Venne (Stans/46); Navratil, Verheydt, Andrade (Dekker/65).
FC Twente: Drommel; Nacho, Gonzalez, Bijen, Ricardinho; Cantalapiedra, Van der Heyden (Schenk/85), Brama, Espinosa; Friday (Zekhnini/61), Oosterwijk.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van Go Ahead Eagles en FC Twente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.