Marino Pusic

Pusic opgelucht na zwaarbevochten zege: "Overleven in tweede helft"

FC Twente had het zondagmiddag in de tweede helft moeilijk bij Go Ahead Eagles, maar wist dankzij een blunder van Verhulst toch met 2-1 te winnen. Ondanks de welkome drie punten en de elf punten voorsprong op nummer twee Sparta Rotterdam, wil trainer Marino Pusic het woord 'kampioenschap' nog niet in de mond nemen.
"We zijn er nog niet. We zijn hard op weg en vandaag waren hele belangrijke punten", bleef de oefenmeester bescheiden. Pusic zag een wedstrijd met twee gezichten. "Ik zag in de eerste helft een goed Twente, die de wedstrijd controleerde en maar een keer in problemen kwam. Daarnaast hebben we zelf mogelijkheden gehad om de voorsprong uit te breiden. We gingen terecht met een 1-0 voorsprong de rust in."

"Tweede helft overleven"

Hij vervolgt: "In de tweede helft wisten we dat zij gingen stormen en alles-of-niets spelen. We kwamen in moeilijke fasen terecht, hadden weinig grip en konden de druk op de bal niet houden. We raakten de bal heel snel kwijt dus dan weet je dat het overleven wordt. Simpel zat. Dan mag je hopen dat je een uitval krijgt en die was er met Aitor waarin we scoren. Dat bleek voldoende voor de overwinning. We moesten echt diep gaan in de tweede helft en overleven", aldus Pusic.

"Geen eenvoudig programma"

"We hebben nog zat wedstrijden te spelen", wil de trainer nog niet op het kampioenschap vooruit lopen. "We hebben geen eenvoudig programma. Volgende week hebben we Den Bosch en dan RKC uit. Dus we moeten echt nog diep gaan om onze punten binnen te halen", besluit hij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.