Blunderende Verhulst eist hoofdrol op: ''Deze pak ik op de training honderd keer''

Door een kapitale fout van Hobie Verhulst kroop FC Twente door het oog van de naald in De Adelaarshorst en zegevierde het alsnog met 1-2. En dus is de doelman van Go Ahead Eagles de schlemiel van de middag.

"Drommel schiet de bal heel snel diep en die wordt vervolgens door ons verkeerd ingeschat. Daarna volgt een matig schotje, een halve voorzet, of wat het dan ook mag zijn. Ik wil hem pakken, maar ik laat hem los en via mij gaat de bal de goal in", vertelt Verhulst na afloop. "Er zat een klein stuitje in, maar dat mag geen probleem zijn voor mij. Deze pak ik op de training honderd keer. Maar nu gaat-ie erin."

''Ik weet hoe het werkt''

Verhulst baalt verschrikkelijk van zijn blunder. "Dit reken ik mezelf aan, dat moet ik veel beter doen en weet ik zelf ook. Deze bal moet ik gewoon hebben", vervolgt hij. Fouten zijn inherent aan het vak van een doelman, waarna de kritiek volgt. "Ik heb wel vaker een fout gemaakt, dus ik weet hoe het werkt. Dat hoort bij een keeper. Als een spits een kans mist gaan we door, voor een keeper hoort het erbij. Een punt was zeker verdiend geweest, maar dan krijg hem op deze manier tegen. Dat is echt heel zuur", aldus Verhulst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: