Domijn: "Tijdelijk alleen grote gezinnen in grote eengezinswoningen Enschede"

Woningcorporatie Domijn sluit de deuren van grotere eengezinswoningen tijdelijk voor kleine gezinnen. De corporatie heeft dat besluit genomen vanwege de stijging in het aantal reacties op grote eengezinswoningen.

Lucas Fransen, manager Wonen bij Domijn: “Het aantal reacties op eengezinswoningen in Enschede neemt fors toe. Daardoor wordt het voor grotere gezinnen steeds lastiger om een eengezinswoning in Enschede te krijgen."

Tijdelijk

Mensen mogen uiteraard wonen waar ze willen, benadrukt hij.  "Maar we vinden het ook belangrijk dat grotere gezinnen de ruimte hebben om te wonen. En we zien daarom nu geen andere optie dan een tijdelijke maatregel in te voeren."

Fransen benadrukt dat de maatregel wordt ingetrokken zodra de druk op de grote woningen afneemt. "We houden het aantal reacties op de woningen dus goed in de gaten."

 

Verschil in grootte eengezinswoningen

Domijn heeft verschillende eengezinswoningen. De kleinere eengezinswoningen hebben over het algemeen twee slaapkamers. De grotere hebben er meer, en zijn dus geschikt voor gezinnen met twee of meer kinderen.

De maatregel geldt alleen voor Enschede. In de dorpen speelt het probleem (nog) niet. Maar de corporatie blijft ook het aantal reacties op de eengezinswoningen in Losser en Haaksbergen in de gaten houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Enschede Nieuws
Deel dit artikel: