Regio Almelo

Studenten opleiding verkoper bij ROC Almelo presenteren zich met marktkraam

Een spannende dag voor tweedejaars studenten van het ROC van Twente in Almelo. Tijdens een zelf georganiseerde markt presenteren ze vandaag hun verkooptalenten.
In de centrale hal van de school staan enkele tientallen marktkramen. Bij de één is er extra veel werk van gemaakt, een ander heeft er duidelijk minder aandacht aan besteed.

'Heel enthousiast'

De studenten hebben stage gelopen bij een bedrijf en wat ze daar hebben opgestoken proberen ze uit te dragen vanachter de kraam. Inj overleg met hun stagebedrijf hebben ze het aanbod en concept voor hun eigen marktkraam bepaald.
"Het is heel divers", zegt Jamar Pluimers, organisator van de markt. "Zo hebben we iemand die helemaal thuis is in de wereld van de paarden. Die is echt heel enthousiast. En dat meisje daar met die kleding is ook heel gedreven. Prachtig om te zien."

Oordeel vellen

De branches die aan bod komen zijn kleding, tablets en telefonie, sieraden, parfumerie en drogisten, supermarkten en bouwmarkten en ook diverse kramen waar allerlei lekkernijen aan de man gebracht worden. Docenten van de school brengen in groepjes van twee een bezoek aan elke kraam om een oordeel te vellen.
Er komen uiteindelijk twee winnaars uit de bus. Zij mogen meedoen aan de landelijke wedstrijd, die dinsdag 2 april in Amersfoort wordt gehouden. Studenten van ROC's uit het hele land strijden daar om de landelijke titel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.