OverUIT

Katten kijken, wandelen en met je neus in de stripboeken

Ga genieten op de Heerlijcke Markt, maak een stevige wandeling door Twente, duik met je neus in de stripboeken, kom katten kijken of geniet van prachtige muziek van het Britten Jeugdstrijkorkest. Er is voor iedereen wel iets leuks te doen in Overijssel.

Britten in concert

Het Britten Jeugd Strijkorkest en haar energieke dirigent Loes Visser staan altijd garant voor bezielende en ontroerende concerten. Dit jaar haalt Visser de veelbelovende Weense contrabassist Dominik Wagner naar Zwolle. Deze jonge contrabas-virtuoos laat zijn bas zingen en verovert daarmee de wereld. Samen met het Britten speelt hij het contrabasconcert van Koussewitsky. Kom zondag luisteren en laat je meevoeren naar Rusland en haar meeslepende emoties door de muziek van deze Russisch- Amerikaanse componist.
Het Britten
Het Britten © Marco Slot

Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs

Zaterdag vindt voor de negentiende keer de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs plaats in de Lebuïnuskerk in het centrum van Deventer. Van 10.00 uur tot 16.00 uur ben je welkom om rond te neuzen tussen de stripalbums. Uitgevers, stripspeciaalzaken en vele anderen verkopen nieuwe en tweedehands strips. Er zijn striptekenaars uit Nederlands, België en zelfs uit Deventer aanwezig om hun albums te signeren en te voorzien van een mooie tekening.
Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs
Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs © Pixabay

Tukkerstocht Albergen

Zondag wordt voor de 56e keer de Tukkerstocht Albergen georganiseerd, met start en finish bij partycentrum Morshuis te Albergen. Er is keuze uit verschillende wandelafstanden: 6, 12, 18, 25 en 40 kilometer. De routes leiden rondom het dorp. De langste afstand, die voor veel liefhebbers als een goede trainingstocht wordt gezien voor de Nijmeegse en Apeldoornse Vierdaagse, voert de deelnemers over het platteland in de richting van Tubbergen. De 6 kilometer thematocht is dit jaar gewijd aan recycling. Er is onderweg van alles te zien en te beleven.
Tukkerstocht Albergen
Tukkerstocht Albergen © Pixabay

Katten kijken

Op zondag organiseert  de Sociëteit van Kattenliefhebbers Neocat in de sporthal de Hooiberg in Olst een internationale kattenshow "Katten Kijken". Naast dat er zo'n 300 katten te bewonderen zijn, is er informatie in te winnen over de diverse kattenrassen en kun je diverse stands bezoeken met kattenbakken, krabpalen, schilderijen en kattensieraden.  
Katten kijken
Katten kijken © Pixabay

Heerlijcke Markt

Zondag is er weer een Heerlijcke Markt. Lekker snuffelen bij de diverse kramen. Leuk om te combineren met een fiets of wandeltocht langs de vele kastelen die  Diepenheim rijk is of een bezoekje te brengen aan een van de galeries of winkels die ook zondag geopend zijn. De Heerlijcke Markt vindt plaats rondom Herberg de Pol. Uiteraard met gezellige muziek en natuurlijk zijn er deze keer ook weer leuke, unieke producten te koop.
Heerlijcke Markt
Heerlijcke Markt © Pixabay
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.