Delden

Waterschapsverkiezingen: Anieke Kranenburg (Water Natuurlijk) verrast door aantal voorkeursstemmen

Anieke Kranenburg (Water Natuurlijk)
Anieke Kranenburg (Water Natuurlijk) © RTV Oost
Alleen de lijsttrekkers van de meeste deelnemende partijen kregen meer stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen voor waterschap Vechtstromen. Maar met bijna negenduizend stemmen is de 25-jarige Anieke Kranenburg van Water Natuurlijk uit Delden de 'best of the rest'. "Zoveel stemmen had ik niet verwacht."
Dat ze in het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen zou komen, was al zo goed als duidelijk. "Maar je weet het maar nooit", hield Kranenburg toch nog een slag om de arm de afgelopen dagen. 
Vandaag werd duidelijk dat Kranenburg op zeven lijsttrekkers na de meeste stemmen heeft gekregen. "Dat betekent wel iets voor de verantwoordelijkheden natuurlijk. Het zijn ook niet alleen maar jongeren, maar allerlei verschillende mensen", vertelt Anieke. 
"Ik krijg van heel veel mensen berichtjes met bijvoorbeeld de vraag hoe het nu verder gaat en wat ik ga doen. Ook uit Drenthe bijvoorbeeld, waar ik helemaal niet zo veel ben geweest." Daar zal de komende tijd ongetwijfeld verandering in komen.
Met zes zetels is Water Natuurlijk de winnaar geworden van de verkiezingen. De partij won er één zetel bij ten opzichte van de vorige verkiezingen. Het CDA volgt met vijf zetels. AWP kreeg - net als bij de vorige verkiezingen - drie zetels. De VVD won een zetel en heeft er nu drie. 50PLUS is met één zetel nieuw in het dagelijks bestuur. De ChristenUnie verloor één zetel en heeft nu nog één zetel over, terwijl de ouderenpartij opnieuw één zetel heeft. De SGP verloor zijn eigen zetel en keert niet terug in het waterschapsbestuur van Vechtstromen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.