nieuws

Chirurg ZGT luidt noodklok: hulpbehoevende patiënt kan nergens terecht

Chirurg ZGT uit zorgen over hulpbehoevende patiënt
Chirurg ZGT uit zorgen over hulpbehoevende patiënt © Tweet @TimVerhagen84
Via Twitter deelde chirurg Tim Verhagen zondagmorgen zijn zorgen over een patiënt die hij honderd dagen geleden opnam in het ZGT ziekenhuis. "100 dagen later is er geen mens of instantie die de ruimte heeft om voor hem te zorgen..." Hij luidde hiermee de noodklok voor dit maatschappelijke probleem.
Gisteren was het 100 dagen geleden dat de man werd opgenomen in het ziekenhuis omdat hij 'oud en hulpbehoevend' is en het 'thuis niet meer ging'. De patiënt zou volgens Verhagen het liefst teruggaan naar zijn appartement, 'maar daarvoor is zijn zorgvraag te complex'.
De bezorgde chirurg kan online op veel steun rekenen. Zijn Twitterbericht ontving binnen een dag ruim 700 likes en maakte de nodige reacties los. Inmiddels hebben al meer dan 800 mensen op hem gereageerd, waaronder de secretaris-generaal Erik Gerritsen en minister Hugo de Jonge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Verhagen laat in een reactie weten ook aandacht te vragen voor meer waardering voor de verpleegkundigen en verzorgenden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.