nieuws

Expeditie Oost: Biologieleraar wordt motormonteur

Twee imposante groene bakbeesten van motoren staan voor een bedrijfspand aan de Ambachtstraat in Borne. Binnen is Mark Wilmink aan het sleutelen aan een andere motor. Type: Moto Guzzi, een roemrucht Italiaans motormerk dat al vanaf 1921 bestaat. Mark Wilmink maakt, reviseert en verkoopt ze. Hij heeft er zelfs zijn baan als docent biologie aan het Bonhoeffer College voor opgezegd. Want Moto Guzzi is zijn lust en zijn leven.

Hobby

Nadat hij was gestopt met duiken zocht Mark Wilmink een nieuwe hobby. In 2007 kocht hij zijn eerste Moto Guzzi. "Sleutelen aan zo’n motor vond ik altijd al leuk.” Uiteindelijk groeide de liefhebberij uit tot een heus bedrijf: WM Motoren. Sinds kort stort Mark Wilmink zich fulltime op de handel, onderhoud en reparatie van Moto Guzzi 50 Nato motoren en kleine modellen Guzzi.  
Biologieleraar wordt motormonteur

Robuust

"Het zijn robuuste en pure motoren" zegt Mark. "Ze werden in de jaren tachtig gebruikt in het Nederlandse leger, vandaar die specifieke groene kleur". Zijn werkplaats ligt vol met allerhande onderdelen die hij her en der opkoopt. Over gebrek aan werk heeft hij niet te klagen: de opdrachten stromen binnen. "Moto Guzzi heeft internationale schare liefhebbers. Van studenten tot vutters". 

Heerlijk

Zelf bezit hij drie Moto Guzzi's. "Fantastisch om er op rond te toeren. Wat dat betreft breken de mooie tijden weer aan". Speciaal voor de camera van TV Oost trapt hij een Guzzi aan. Een vervaarlijk geronk vult de ruimte. "Wat een heerlijk geluid hè".   
Heb jij ook een bijzonder beroep of een bijzondere hobby? We horen het graag! Hopelijk ga je ons mailen: expeditieoost@rtvoost.nl.
Moto Guzzi
Moto Guzzi © Bert Eeftink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.