Olst-Wijhe

Olst-Wijhe geeft groen licht voor natuur-woonwijk Olstergaard

Gemeentehuis Olst-Wijhe
Gemeentehuis Olst-Wijhe © RTV Oost
De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft gisteravond groen licht gegeven voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Olstergaard in Olst. De natuur krijgt voorrang in de wijk waar veertig tot tachtig woningen in opdracht van de bewoners gebouwd gaan worden.
De wijk wordt ontwikkeld met oog voor de natuur, het landschap en de cultuurhistorie. Daarnaast wordt er ingespeeld op klimaatverandering en moet de inrichting van de wijk zorgen dat de bewoners minder last hebben van verdroging, wateroverlast en hittestress.
De gemeenteraad toetst eind 2019 het definitieve ontwerp van de wijk aan de doelstellingen, ambities en financiële kaders. Er volgt dan ook een besluit over de realisatie van het plan. De verwachting is dat medio 2021 de bouwkavels verkocht kunnen worden, onder voorbehoud van bezwaar- en beroepsprocedures op het bestemmingsplan.

Inschrijven voor Olstergaard

Mensen die in Olstergaard willen wonen en zelf willen meedenken in het ontwerptraject van Olstergaard kunnen zich van 27 maart tot en met 12 april online inschrijven.  De gemeente verwacht van de inschrijvers een actieve bijdrage en deelname aan de ontwerpbijeenkomsten.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.