schilderij

Kunstenares Marieke Brouwers uit Zwolle veilt schilderij voor goed doel

Een deel van het te veilen schilderij
Een deel van het te veilen schilderij © Marieke Brouwers
Kunstenares Marieke Brouwers heeft op Facebook een veiling aangekondigd van een schilderij, waarvan de opbrengst voor minimaal de helft is bestemd voor Stichting Against Cancer.
Het schilderij is een portret van voormalig topschaatser Rintje Ritsma in actie als motorcoureur. Brouwers wil het schilderij inzetten op 2.500 euro. De helft daarvan is sowieso bestemd voor het goede doel. Elke cent die meer wordt geboden dan 2.500 euro gaat ook rechtstreeks naar Stichting Against Cancer.
De aanleiding voor de veilingactie is de ziekte van een zoon van de vriendin van Marieke. De 17-jarige jongen heeft leukemie. "Hij is vorig jaar door het oog van de naald gekropen. In juni was hij eigenlijk nog te zwak, maar er stond een geweldig evenement op het programma, namelijk de Circuitdag van de stichting Against Cancer. We zijn daar geweest, mijn vriendin en haar zoons en mijn dochter en ik, en het was fantastisch. Toen we in de auto terugreden dacht ik: daar moet ik wat op mijn manier mee doen. Ik wist dat voormalig schaatskampioen Rintje Ritsma één van de motorcoureurs was die daar elk jaar belangeloos aan mee doet. Daarom besloot ik een realistisch schilderij van hem op de motor te maken en dat in 'mijn stijl' af te maken, anders is het geen echte 'Marieke Brouwers", aldus het verhaal van de Zwolse kunstenares.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.