Wapenbewaarder Goliath-bende krijgt twee jaar onvoorwaardelijke celstraf

Een 28-jarige Hengeloƫr heeft drie jaar cel gekregen, waarvan een jaar voorwaardelijk. Hij bewaarde zware wapens voor de zogenoemde Goliath-bende. Eind vorig jaar werden twee automatische wapens en vier granaten van hem in beslag genomen. Die lagen in een kamer van een woning aan de Moderatohof in Hengelo.

De Goliath- bende handelt volgens justitie op grote schaal in drugs via het dark web. Ook zou de bende een 'sterke arm' hebben, die onder meer beschietingen en liquidatiepogingen heeft uitgevoerd. Enkele van de daarbij gebruikte wapens zijn gevonden bij de Hengeloër. 

De straf van de rechter was dezelfde als het OM twee weken geleden eiste. De Hengeloër zegt bij de bende betrokken te zijn geraakt, omdat hij een van de kopstukken kende uit de sportschool.

Hij zou bij dat kopstuk een lening van 500 euro hebben afgesloten. In ruil daarvoor zou de Hengeloër een drugspand faciliteren. Omdat de drugs uit dat pand geript werden, moest hij andere klusjes voor de bende doen.

Zo moest hij de wapens bewaren die eind vorig jaar gevonden werden. Ook was hij koerier en moest hij auto's 'onder zich houden'. Hij kreeg zijn opdrachten via een crypto-telefoon, met daarop het programma IronChat. De politie wist mee te lezen met berichten die via dat programma werden verstuurd, waardoor de wapenopslag in beeld kwam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: