nieuws

Chirurg "overdonderd" door vele reacties na tweet over patiënt die nergens terecht kan

Tim Verhagen kreeg veel reacties op zijn tweet
Tim Verhagen kreeg veel reacties op zijn tweet © RTV Oost
Tim Verhagen, chirurg bij Ziekenhuisgroep Twente, is overdonderd door de vele reacties die hij krijgt op zijn tweet van gisteren. Hierin sprak hij zijn zorgen uit over de situatie van een patiënt in het ziekenhuis die al honderd dagen niet geholpen wordt. Ook minister De Jonge reageerde op zijn tweet. Verhagen hoopt hem binnenkort te ontvangen om over de situatie te praten.
Chirurg "overdonderd" door vele reacties na tweet over patiënt die nergens terecht kan
Afgelopen zondag was het honderd dagen geleden dat de man werd opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij "oud en hulpbehoevend" is en het "thuis niet meer ging", zo stond in de tweet. De patiënt zou volgens Verhagen het liefst teruggaan naar zijn appartement, "maar daarvoor is zijn zorgvraag te complex".
Volgens Verhagen komt het bijna nooit voor dat iemand honderd dagen niet geholpen kan worden. Toch komt het wél vaker voor dat het moeilijk is om een goede plek voor een patiënt te vinden. "Dat gebeurt zo'n drie à vier keer per maand", aldus de chirurg. 
Verhagen heeft inmiddels gereageerd op minister de Jonge van Volksgezondheid . "Ik heb hem uitgenodigd om te praten over het probleem." Er is vooralsnog geen datum geprikt. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.