Duits vliegtuigwrak bij Dalfsen wordt waarschijnlijk in 2020 opgegraven

Een Duits vliegtuigwrak in de buurtschap Millingen, bij Dalfsen, wordt naar verwachting in 2020 opgegraven. Het vliegtuig stortte eind januari 1944 neer, na een luchtgevecht met Amerikaanse vliegtuigen. Er is een kans dat het lichaam van de Duitse piloot nog in het wrak ligt.

Het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen wil vier ton uittrekken voor de berging. Als de raad daar op 15 april definitief mee akkoord gaat, starten de voorbereidingen voor de berging dit jaar nog. De gemeente verwacht de vier ton weer terug te krijgen vanuit de zogenoemde 'bommenregeling' van het gemeentefonds.

Gevecht
Op 30 januari 1944 vonden er boven Overijssel gevechten plaats tussen Duitse en Amerikaanse gevechtsvliegtuigen. Hierbij stortte een Duits vliegtuig neer in Millingen.

Destijds is niet gezien dat de piloot zich met een parachute in veiligheid heeft gebracht. Ook is er toen geen bergingspoging ondernomen. 

Wrak
In de jaren negentig hebben particulieren en de bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht onderzoek gedaan naar het wrak. De conclusies waren toen dat er grote delen van het wrak nog in de grond lagen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: