nieuws

Passie De Strijd in Hertme heeft nieuwe, eigentijdse opzet

In Hertme wordt weer volop gerepeteerd voor de Passiespelen. Deze editie heet De Strijd. Het aloude lijdensverhaal komt in een totaal nieuwe opzet op de bühne en dit zal met een kleine tweehonderd spelers voor kippenvelmomenten zorgen. De titel van het stuk verwijst naar de (soms innerlijke) strijd van meerdere personages.
De Passie die dit jaar voor het voetlicht wordt gebracht, valt voor een deel weer terug op de allereerste opvoeringen uit de tijd van deken Veeger. Wat niet wil zeggen dat Passie een stap terug doet in de tijd – integendeel. Naast klassieke stukken is er ook ruimte voor modern repertoire. 

Innerlijke strijd

Strijd kun je bijzonder breed opvatten: de strijd van Jezus om zijn lijdensweg te ondergaan, van Maria om haar zoon te verliezen, van de hogepriesters om hem aan het kruis te krijgen, van de apostelen of ze Jezus moeten blijven volgen, van Maria Magdalena wat ze met haar gevoelens moet, en van het volk welke kant ze moeten kiezen. 
De Passiespelen Hertme worden eens in de vijf jaar gehouden in het Openluchttheater. De moderne derde editie staat in april 2019 zeven keer op de planken, met ruim 180 acteurs, zangers en figuranten.
Van 12 t/m 22 april 2019 in het openluchttheater van Hertme. 
Zondag 31 maart in Hoogtij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.