Regio Enschede

Spanning bij Enschedese basisschool: wint de Regenboog de Nationale Onderwijsprijs?

Het is helemaal nieuw hoe ze het doen op basisschool de Regenboog in Enschede: tussen de middag een uurtje sporten. De 160 leerlingen doen dat vier dagen in de week. Dat onderwijsconcept is zo vernieuwend, dat de school morgen in de race is voor de Nationale Onderwijsprijs.
Directeur Mariëlle Siebelt is supertrots op de nominatie: "Ik wilde gewoon niet meer dat de leerlingen de hele dag zitten, want dat is wel de praktijk nu met het continurooster."

Langer naar school

Daarom riep ze de hulp in van gymleraren van het Enschedese Sportaal en studenten van het ROC. Elke dag wordt de sport- en spelkast van de school tot op de bodem leeggehaald. Door het extra uurtje sporten werd het rooster voor de leerlingen wel een uur langer, van 14.00 tot 15.00 uur. 
"Sommige ouders zagen het aanvankelijk niet zitten, maar nu zien ze de resultaten," vertelt Siebelt. Leerlingen vielen af, de concentratie was beter en het plezier van de leerlingen was overduidelijk.

Prijskaartje

Morgen wordt duidelijk of de Regenboog na de provinciale Onderwijsprijs ook de landelijke onderscheiding wint. Siebelt is hoe dan ook trots. Maar of andere scholen het onderwijsconcept zo makkelijk kunnen overnemen? "Daar zit wel een prijskaartje aan, want voor dit pilotproject wordt veel mankracht ingezet."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.