Basisschoolleerlingen uit Den Ham leren Duits door toneelstuk

Es ist Heute der Tag der deutschen Sprache. Waar Engelse les op het basisonderwijs tegenwoordig vrij normaal is, is Duitse les dat nog altijd niet. Op basisschool De Smithoek in Den Ham wel, daar doen ze zelfs al een toneelstuk deels in het Duits.

Als je jong bent, leer je het beste. Dit vinden ze ook op de basisschool De Smithoek, waar sinds enkele jaren leerlingen al vanaf groep 1 de Duitse taal leren. Natuurlijk wel op een speelse manier. "De kinderen mochten een onderwerp kiezen voor de maandshow, ze besloten om het over de mol te doen. Nu gaat het over het beroemde kinderboek: 'Wie heeft er op mijn kop gepoept?' Een prentenboek dat ik vroeger zelf ook leuk vond", zo vertelt juf Toby Drost.

Sehr gut
De school vond het goed en leuk voor de leerlingen als de show deels in het Duits zou zijn. Leuk vinden ze het, de leerlingen van groep 6, maar wel lastig. Ook de verteller van de show ervaart dit zo: "Het is wel een beetje moeilijk, want we hebben maar één keer in de 14 dagen les. Toch gaat het sehr gut".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Den Ham Duits Taal Nieuws
Deel dit artikel: