nieuws

Zorgverzekeraar Menzis zoekt snel oplossing voor hulpbehoevende man in ZGT

Zorgverzekeraar Menzis gaat snel op zoek naar een oplossing voor de oude, hulpbehoevende man die al honderd dagen in ziekenhuis ZGT ligt. Chirurg Tim Verhagen van het ziekenhuis slaakte de noodkreet voor zijn patiënt.
De patiënt valt onder het zorgkantoor van Menzis. Jan Megens, manager van de zorgkantoren van Menzis, erkent dat zij verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van deze man.,
"Op dit moment zijn wij in gesprek met diverse partijen om een passende oplossing te vinden. Wij doen er alles aan om op korte termijn een oplossing te vinden, want het gaat mij aan het hart dat dit zo lang heeft moeten duren."

Geen verklaring

De oude man om wie de tweet van chirurg Tim Verhagen ging, ligt al honderd dagen in het ziekenhuis te wachten op een passende plek. "Wat er aan de hand is in deze specifieke case, zijn we op de achtergrond aan het uitzoeken. Want hoe kan het gebeuren dat iemand niet verder doorgeplaatst kan worden naar een verpleeghuis? Die verklaring heb ik op dit moment nog niet", zegt Megens.
Volgens Megens is er niet één specifieke instantie die verantwoordelijk is voor de doorplaatsing. "Je zou willen dat er één regisserende partij zou zijn, maar zo zit de wet- en regelgeving niet in elkaar. Wij zijn verantwoordelijk voor plaatsing, maar die moet dan wel beschikbaar zijn."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.