nieuws

Jarenlange celstraffen voor betrokkenheid bij 'drugsboerderij'

Voor betrokkenheid bij drugsproductie op een boerderij in Voorst zijn celstraffen opgelegd tot vijf jaar. Ook moeten betrokkenen hun criminele winsten terugbetalen. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten.
In totaal zijn er zes veroordelingen. Voor het runnen van een drugslab op de boerderij aan de Gravenstraat zijn twee Deventenaren veroordeeld tot vier en vijf jaar cel. In het drugslab werd de drug speed gemaakt. Ook stonden er ghb en mdma, de grondstof voor xtc, opgeslagen.

Openbaar Ministerie

Degene die vijf jaar heeft gekregen, had ook nog dertig liter amfetamine-olie en een pistool in huis. De straffen komen overeen met de eis van justitie.
Hun kompaan uit Twello, die zorgde voor de aan- en afvoer van spullen, is veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenisstraf. Dat is een half jaar hoger dan hetgeen het Openbaar Ministerie had geëist. Alle drie moeten ze ook ruim 18.000 euro betalen

Bewoners ook straf

De bewoners van de boerderij, een echtpaar, zijn ook veroordeeld. Maar niet alleen voor betrokkenheid bij het amfetamine-lab. Op hun boerderij werd in de voorgaande jaren tot tweemaal toe een hennepkwekerij ontdekt.
De man, een oud-speler van Go Ahead Eagles, is tot twee jaar cel veroordeeld. Dat is meer dan de veertien maanden die tegen hem werd geëist. De vrouw heeft conform de eis van justitie een jaar voorwaardelijke celstraf gekregen. Ook moet ze een werkstraf van 240 uur uitvoeren. 
Tekst loopt verder onder de foto
De boerderij in Voorst waar het drugslab in de schuur zat
De boerderij in Voorst waar het drugslab in de schuur zat © Google streetview

Terugbetaling

Met de celstraffen is de kous voor het echtpaar nog niet af. Ze moeten ook ruim 125.000 euro aan winst terugbetalen die ze hebben ontvangen voor de hennepkwekerijen en het drugslab.
Degene die in 2017 een hennepkwekerij had ingericht op de boerderij van het echtpaar, is veroordeeld tot drie maanden cel. Hij moet daarnaast ruim 40.000 euro betalen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.