Almelo

Almelo mag deel van haven op industrieterrein Dollegoor dempen

Raad van State verwerpt bezwaar All-In
Raad van State verwerpt bezwaar All-In © RTV Oost / Rogier van den Berg
De gemeente Almelo mag een gedeelte van de tweede insteekhaven op industrieterrein Dollegoor dempen. Metaalbedrijf All-In Containers maakte bezwaar tegen de demping, omdat dit bedrijf juist plannen had om de haven te gebruiken voor de aan-en afvoer van metaal. Maar de Raad van State verwierp vandaag de bezwaren.
All-In meldde al in 2007 aan de gemeente dat het de kade bij het bedrijf graag wilde gebruiken. De gemeente hield toen de boot af, omdat de bedoeling was en is om in dit gebied hoogwaardige technologische bedrijven een plek te geven.

All-In heeft sindsdien geen concreet plan ingediend om de kade toch te mogen gebruiken voor het laden en lossen van schepen. Daarom vindt de Raad het terecht dat de gemeente de haven nu gedeeltelijk gaat dempen.

'Meer plek voor uitbreiding'
Het dempen is overigens vooral nodig om meer ruimte te geven aan betonfabriek Van den Bosch en Kroon Oil. Volgens All-In is ook elders op het industrieterrein plek voor uitbreiding van deze bedrijven. In dat geval hoeft de haven niet te worden gedempt. Maar dat alternatief is volgens de Raad niet realistisch.

De Raad verwierp verder het verwijt van All-In dat de gemeente een kwart miljoen euro verdient met de verkoop van de gedempte havengrond. Volgens de Raad is dat geen winst en de grond is en blijft in bezit van de gemeente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.