Kamper koeienparade en Miss-verkiezing... op 1 april

Een koeienparade met daaraan gekoppeld een Miss-verkiezing. Het moet volgende week maandag plaatsvinden in de binnenstad van Kampen. Op 1 april dus. Overduidelijk een grap. Of niet? Expeditie Oost ging op onderzoek uit.

“Echt waar”, zegt de Kamper stadsmarketeer Roeland Tameling. “Er komt maandag een heuse koeienparade door de binnenstad, waar 12 koeien aan meedoen. En vervolgens vindt er een Miss Kampen-verkiezing plaats”.

Boer Rindert
Wie zijn dan de deelnemers? Zijn die al bekend? “Ja hoor”, zegt de organisatie en stuurt ons naar melkveebedrijf Van de Brake in Genemuiden. Maar liefst drie koeien van boer Rindert dingen mee om de prestigieuze titel. Als we op het erf verschijnen wordt er zelfs al met één van de koeien geoefend.

Schoonheid
“Natuurlijk zijn we maandag van de partij”, zegt Rindert. “we willen ons zo goed mogelijk presenteren”. De koeien worden overigens niet op schoonheid beoordeeld. “Niet het uiterlijk, maar de uitstraling van de koeien is belangrijk”.

Ook gebiedsadviseur Thea Paassen benadrukt dat er van een 1 april grap geen sprake is. “Kom nou maar kijken”, zegt ze lachend.

Burgemeester Koelewijn prijst koeienparade aan

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren