Cultuur

Enschedese jongeren bewerken mythe van Achilles tot nieuw theaterstuk

Jongeren bewerken mythe van Achilles tot nieuw theaterstuk bij Theater Sonnevanck
Jongeren bewerken mythe van Achilles tot nieuw theaterstuk bij Theater Sonnevanck © Theater Sonnevanck
Enschedese jongeren gaan samen met Theater Sonnevanck een hedendaagse bewerking van de mythe van Achilles op de planken brengen. Het is de zesde keer dat het theatergezelschap een 'Coming of Age-voorstelling' maakt. Dit keer met tien jongeren tussen de 12 en 15 jaar.
Achilles is een muzikale voorstelling over oorlog en vriendschap en wordt geregisseerd door Daniël van Klaveren. Hij regisseerde afgelopen najaar de voorstelling Orfeo, van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera. “Het bijzondere aan deze voorstelling is dat de kinderen een unieke kans binnen de praktijk krijgen door mee te werken aan deze voorstelling”, vertelt Koen Waanders van Theater Sonnevanck.
De tekst van Achilles is geschreven door jeugdtheaterschrijfster Jet Landsaat, de muziek wordt gecomponeerd door Wiebe Gotink en het decor en kostuums worden vormgegeven door Afke Manshanden.

Theater Sonnevanck

Het Enschedese theatergezelschap maakt voorstellingen voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar en speelt deze in theaters en op scholen door het hele land.
Een keer per jaar geeft Sonnevanck jongeren de kans om zelf op het toneel te staan in een professionele theatervoorstelling. Jongeren met de ambitie voor toneel kunnen zo de kans krijgen om te proeven hoe de professionele praktijk is.

Speeldata

Het project startte afgelopen zaterdag 16 maart met de kick-off, daarbij werden de contracten getekend. Aankomende maanden wordt er gerepeteerd.
“De repetities gaan goed, de jeugd is heel enthousiast”, zegt Koen. Op 3, 4 en 5 mei is de voorstelling te zien in het eigen huis van Theater Sonnevanck in Enschede.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.