notendieven

Roemeense nootjesdieven weer op vrije voeten

Notendieven weer op vrije voeten
Notendieven weer op vrije voeten © Facebook Politie Steenwijkerland
Een Roemeens stel van 34 en 46 jaar is veroordeeld tot vijf weken cel, waarvan drie voorwaardelijk, voor het stelen van 183 zakken met pistachenootjes in onder meer Steenwijk. Omdat ze al twee weken in voorarrest hebben gezeten, zijn ze weer op vrije voeten.
De man en vrouw stalen de nootjes begin maart bij de Lidl in Meppel en Steenwijk. Camera’s legden de diefstallen vast. Bij de Lidl in Meppel liep het stel tweemaal naar binnen om een lading op te halen. Een oplettende medewerker liep het paar achterna en noteerde het kenteken van de wagen waar de twee instapten.

De medewerker zocht contact met Lidl-filialen in andere plaatsen. Ook die werden geplaagd door pistachenootjesdieven. De politie kreeg hiervan een melding en de bewuste wagen werd gespot bij het Gelderse Oldebroek. In de auto stonden vier big-shoppers, gevuld met nootjes.

Verkoop in thuisland

"Wat moeten jullie nu met zoveel nootjes?”, vroeg de rechter aan het tweetal. Die wilden ze in hun thuisland verkopen. Beiden bekenden de diefstallen in Meppel en Steenwijk. Waar de overige 99 zakjes nootjes vandaan kwamen, zeiden ze op advies van hun advocaat niet.

De rechter vond diefstal en witwassen bewezen. Het Openbaar Ministerie eiste vijf weken cel. De rechter hield er rekening mee dat het paar tot nu toe nog onbekend was bij justitie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.